Dokter Marc Veckeneer
 
Marc Veckeneer
Specialiteit

Cataract en Vitreo-retinale chirurgie, AZ Nikolaas, Sint-Niklaas

Contact

Voor afspraken
Phone +32 (0) 3 776 21 67
Fax+32 (0) 3 777 87 08
Het CV in PDF dowloaden
RESEARCH ACTIVITEITEN & MEEST RECENTE PUBLICATIES

Marc Veckeneer, geboren te Leuven op 16 augustus 1969, behaalde zijn diploma van doctor in de genees- heel- en verloskunde aan de Katholieke universiteit Leuven in 1994. Tijdens zijn opleiding tot oogarts werkte hij in het universitaire ziekenhuis te Leuven en in Torbay hospital(Engeland). In het Oogziekenhuis te Rotterdam kreeg Marc zijn opleiding in de netvlieschirurgie. Van 1999 tot 2014 werkte hij aldaar als specialist in de vitreoretinale heelkunde. Samen met collega retina chirurgen van het Oogziekenhuis Rotterdam, heeft hij meer dan 10 oogartsen uit diverse landen waaronder Nederland, België, Italië en Rwanda opgeleid tot netvlies chirurg.

Eind 2013 startte Marc in samenwerking met zijn toenmalige fellow Piet Noë een volledig operationele afdeling voor netvlies chirurgie in Gitarama (Rwanda). Om fondsen te werven voor toekomstige projecten ter promotie van netvlies chirurgie zette hij de Retina Repair Foundation op.

Sinds januari 2014 is Marc weer actief als netvlies specialist in België, met name in het Middelheim ziekenhuis te Antwerpen en het Sint Lucas ziekenhuis te Gent. Op het terrein van de patiëntenzorg is hij vooral bezig met complexe netvlies pathologie/chirurgie. Enkele voorbeelden van operaties zijn te vinden op Youtube. De afgelopen 15 jaar heeft zijn bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek geleid tot meer dan 30 publicaties in vooraanstaande medische tijdschriften.

Op 6 november 2015 behaalde Marc de titel van PhD na de verdediging van zijn doctoraat thesis “Improving the outcome of rhegmatogenous retinal detachment repair by adding pieces to the puzzle. Historical review and recent contributions.” aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Marc is gehuwd met Annik Van Rengen en is vader van drie zonen Arno, Victor en Frederik.

 

OPLEIDING

2017

Vanaf 1 mei 2017 is Marc actief als netvlies chirurg in het AZ Sint Niklaas ziekenhuis.